Digitalt öppet hus

Borås Släktforskare startar nu släktforskarhjälp på distans som ersättning för öppet hus.

Hjälpen är öppen för alla medlemmar och vänder sig till alla som vill ha hjälp med till exempel tolkning av handskrifter, hitta anor/släktingar som verkar omöjliga att hitta. Du kan få hjälp med att söka i de databaser och program som finns i lokalen och som du inte har tillgång till hemma, t.ex. Dödboken, Sveriges befolkningsskivor, mm.

Om du känner att du behöver hjälp tveka inte att anmäla dig till släktforskarhjälpen.

Första tillfället blir tisdagen 2/2 kl. 14:00 – 16:00. Sedan varannan vecka. Om du bara vill vara med och lyssna och se är du också välkommen.

Anmälan till adm.bsf@telia.com senast kl 12:00 fredagen innan dagen för släktforskarhjälpen.

Anmälan ska innehålla namn, e-postadress och telefonnummer. Har du ett speciellt problem som du vill ha hjälp med, bifoga en beskrivning, länk eller källa så kan vi förbereda oss. Hjälpen bedrivs på distans med videoverktyget ZOOM. En länk kommer att skickas till de som anmält sig med en handledning måndagen före hjälptillfället.

Första tillfället blir 2/2 kl. 14:00 – 16:00, nästa 16/2, 2/3 osv.