Dags för höstens första föreningskväll!

Så var det höstmörker igen och det är dags att dra sig inomhus på kvällarna med levande ljus och släktforskning. Vår öppet-hus-verksamhet har redan varit igång ett tag och på onsdag 20/9 är det dags för höstens första föreningskväll på Lönnen (Kasernvägen 6 i Borås). Då kommer Tomas G H Johansson från Svenljunga berätta om ”Hitta släktingar med DNA” och besvara frågor inom ämnet. Prov-kit säljs till dem som är intresserade. Mer information om kvällen hittar du under kommande program på vår hemsida. Som vanligt ingår kaffe el. te, smörgåsar, kakor och lott i entréavgiften på 60 kr. En karta som visar var man kan parkera finns under http://www.borasslaktforskare.se/wp-content/uploads/2016/10/P-karta-1-NY.pdf .

Till öppet hus-verksamheten är du varmt välkommen under tisdagar och fredagar till vår lokal för att träffa andra medlemmar och få tillgång till det material och abonnemang föreningen har. Titta gärna i föreningslokalen kalender för att se bemanning och ev. extra program.

Den här terminen får vi möjlighet att få träffa allmänheten vid flera tillfällen. Vi har redan ställt ut vid Släktforskardagarna i Halmstad och på Vänga Kvarns Maleridag och vi kommer att finnas både på Historiedagarna 6-7/10 (http://www.dsh.se/ ) och på Föreningsmässan som Borås Kommun arrangerar på Ryahallen kl 11-15 21/10. Vår årliga Släktforskardag med Borås Stadsbibliotek går av stapeln 11/11. Är det någon som har tips på fler ställen vi kan få ställa ut på eller komma och hålla ett informationsföredrag mottages det tacksamt!

Till våra kurser finns det en del platser kvar, titta gärna på vårt kursutbud på http://www.borasslaktforskare.se/wp-content/uploads/2017/08/H%C3%B6sten-2017.pdf .

Och för den som vill hjälpa till i föreningsverksamheten kanske det vore något att hjälpa till med fotografering av material på Borås Stadsarkiv eller att koppla ihop uppgifter till våra digitaliseringsprojekt? Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

Emellan all föreningsverksamhet får vi väl tid med egen släktforskning också och att leta uppgifter i gamla tidningar är både roligt och lärorikt. Kungliga Biblioteket har både sök- och blädderfunktion bland en mängd tidningar på http://tidningar.kb.se/ . Vad sägs om Borås Tidning från 1852 t ex? Men det skrevs inte bara i våra lokala tidningar om våra hemtrakter, som släktforskare kan du hitta riktiga godbitar även i de svensk-amerikanska gamla tidningarna. Dem hittar du på http://www.mnhs.org/newspapers/swedishamerican .

Ha en härlig släktforskarhöst!
/Viktoria

Viktoria Jonasson
Ordförande

Borås Släktforskare
Alvestagatan 31
504 33 Borås
033 – 10 53 18
www.borasslaktforskare.se

Borås Släktforskare
Styrelsen

Till försäljning
Öppet hus Våren 2018
”Vem tror du att du är? – leta reda på dina rötter hos Borås Släktforskare”

Hos Borås Släktforskare kan du kostnadsfritt använda datorer med släktforskarskivor och abonnemang samt läsa släktforskarlitteratur. Du kan också köpa dig en kopp kaffe eller handla i vår lilla ”butik”. I mån av tid finns chans att få lite hjälp på traven i släktforskandets konst.

Öppet hus tisdagar
13-19, 4 sep - 4 dec

Öppet hus fredagar
10-15, 7 sep - 7 dec

Hitta till oss
2018

Borås släktforskare
hittar du på:

Alvestagatan 31
504 33 Borås

Telefon till lokalen är:
033-105318

Mail adress adm.bsf@telia.com

Medlemsavgift 2017
200 kr

Bankgiro 129-4487


Logo
Länk till BSF på FacebookLogo