Borås Släktforskare Program Hösten 2014

FREDAGEN DEN 12 SEPTEMBER kl. 19.00 I SINNENAS HUS

Vi firar föreningens 25-års jubileum på Sinnenas Hus med mingel, en god supé, underhållning och ett kåseri av Ted Rosvall om sitt medverkande i TV-programmet ”Allt för Sverige”.

Mer inf. kommer i Borås Släktblad juni nummer samt på vår hemsida.

 

ONSDAGEN DEN 22 OKTOBER KL. 18.30 PÅ  LÖNNEN

Thomas Småberg

Professor Thomas Småberg

Kristnandet av Sverige är en av de mest omvälvande händelserna i vår historia. Huvudlösa missionärer, sändebud från asagudarna och brännande av hednatempel är bland de berättelser som överlevt till vår tid. Thomas Småbergs föredrag handlar om kungar, drottningar och missionärers inblandning i dessa händelser, men även om vanliga mäns och kvinnors livsöden i Västergötland i denna dramatiska period. Hur kristnades Västergötland, varför byggdes kyrkor och vilken roll spelade landskapet i maktkamperna?

Professor Småberg är en mycket intressant talare som verkligen fångar sin publik med sin stora kunskap.

 

ONSDAGEN DEN 19 NOVEMBER KL 18.30 PÅ LÖNNEN

Kristin Mikaelsen

Historiker Kristin Mikaelsen från Svenska Migrationscentret, Karlstad

Det dominerande intresset för migrationen har totalt koncentrerats till den stora utvandringen till Nord Amerika under andra hälften av 1800-talet och början 1900-talet. Emellertid så har det förekommit en stor migration till andra länder och då inte minst till de Skandinaviska länderna. Kristin kommer att ge oss en bild av denna migrationen och även ge oss en presentation av Svenska Migrationscentret och de möjligheter som finns där för oss  släktforskare.

 

Till försäljning
Jouröppet Hösten 2014
”Vem tror du att du är? – leta reda på dina rötter hos Borås Släktforskare”

Hos Borås Släktforskare kan du kostnadsfritt använda datorer med släktforskarskivor och abonnemang samt läsa släktforskarlitteratur. Du kan också köpa dig en kopp kaffe eller handla i vår lilla ”butik”. I mån av tid finns chans att få lite hjälp på traven i släktforskandets konst.

Jour tisdagar 13-19
2 sep - 2 dec

Jour fredagar 10-15
5 sep - 5 dec

Hitta till oss
2014

Borås släktforskare
hittar du på:

Alvestagatan 31
504 33 Borås

Telefon till lokalen är:
033-105318

Mail adress adm.bsf@telia.com

Medlemsavgift 2014
200 kr

Bankgiro 129-4487


Logo