Ordförandeord

Adventstid. Det är tidig skymning, disigt och duggregn i luften. Korta dagar i slutändan av november. Men en ljuspunkt i gångna helgen var då ljus nr 1 tändes i adventsljusstaken. Helt annorlunda är tiden än för ett år sedan, då såväl kyla som snö rådde. Snön gör det ju ljusare, men jag längtar ändå inte efter den. Häromdagen berättade representant för Gatukontoret, hur många miljoner Borås stad redan sparat på den ljumma hösten och att det behövdes med tanke på underskottet från förra vintern. Detta plus i kassan kanske kan ge några kronor åt kulturen i stället. För vårt uppfräschade kulturhus har kostat multum. Vad fint det blev! Och vilken invigning staden bestod oss med i fredags kväll den 25 november! Strålande arrangemang, gratis för boråsinnevånarna. Vackert gjort av Kulturnämnden!

Detta inledde helgen med Jul på Åhaga, där vi som vanligt hade vår monter. Våra funktionärer med Hugo i spetsen gjorde fint ifrån sig och lockade många att slå sig ner vid våra dataskärmar, för att där snabbt få en inblick i anorna. Förvånansvärt få vet så mycket om mormor/morfar, farmor/farfar och var dom kom ifrån. Många tände dock på vad man snabbt kunde få fram och en del anmälde sig till våra kurser. Det blev också sålt en del böcker och CD-skivor. Fin reklam för BSF.

I gångna veckan hade vi intressant föredrag med Josefine Nilsson från Husqvarna. Förutom många tips om länkar (som vi senare kommer att publicera i vår tidning), presenterade hon en fantastisk hemsida och en släktforskning med tusentals namn. Förresten, inte bara namn, för hon har fördjupat forskningen med mycket data kring namnen, som ger personerna bakom dessa. Hon hade även forskat en del kring Katarina I av Ryssland, Peter Den Stores tsarinna, som enligt viss tradition skall ha rötter i Germundared i Toarps socken och Rabefamiljen där. Jag sa`till Josefine, att jag vill sätta tilltro till detta, men jag förstod av Josefine, att hon, utifrån det hon forskat fram, var skeptisk. Jag tror i alla fall mer på denna tradition än på tomten!

Höstterminens föredragsprogram är nu tillända och programkommittén har som vanligt gjort ett fint jobb. I slutet av Släktbladet kan du ta del av vårterminens, som även det är jättespännande. Det ger säkert lika god uppslutning från auditoriet nästa år.

Något som också gläder oss, är att vi som förening passerat 600-de medlemmen i antal. Vi torde vara landets snabbast växande förening och tillhör nu en av de större.

Jag vill nu från styrelsen tacka alla som jobbat framgångsrikt och ideellt i föreningen under 2011! Även tillönskar jag alla medlemmar en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2012!

Lars-Gunnar Carlsson

Ordförande

Till försäljning
Öppet hus Våren 2018
”Vem tror du att du är? – leta reda på dina rötter hos Borås Släktforskare”

Hos Borås Släktforskare kan du kostnadsfritt använda datorer med släktforskarskivor och abonnemang samt läsa släktforskarlitteratur. Du kan också köpa dig en kopp kaffe eller handla i vår lilla ”butik”. I mån av tid finns chans att få lite hjälp på traven i släktforskandets konst.

Öppet hus tisdagar
13-19, 23 jan - 24 apr

Öppet hus fredagar
10-15, 26 jan - 27 apr

Hitta till oss
2018

Borås släktforskare
hittar du på:

Alvestagatan 31
504 33 Borås

Parkering

Telefon till lokalen är:
033-105318

Mail adress adm.bsf@telia.com

Medlemsavgift 2017
200 kr

Bankgiro 129-4487


Logo
Länk till BSF på FacebookLogo