Höstens arbete är nu igång efter SFD2019. Hur vi lyckades kan du läsa om här.

Öppet hus har startad och nästa vecka börjar våra kurser. Nybörjarkurserna dagtid och DISGEN 2019 är fulltecknade.
På övriga kurser finns platser kvar. Anmäl dig snarast!

Onsdag den 18/9 kl 18:30 så inleder vi höstens föreläsningar på Lönnen i Borås. Först ut är Lena Gustavsson och medlemmar från från Toarpsgruppen som ska berätta om hembygdsdräkterna från Toarp. Dessa utvecklade egna ramar och ett eget mode som gjorde dräkterna speciella och lätta att känna igen. Vi får veta hur de användes och hur de tillverkades.
Från mitten av 1700-talet och fram till 1830-40-talet utvecklades och förändrades dräkterna. Kvinnomodet var modernt medan mansdräkterna höll sig mer konservativa. Med hjälp av bouppteckningar har gruppen kunnat få fram detaljer om kläderna och kunnat återskapa dem. 20 modeller kommer att visa upp dräkterna för oss ackompanjerade av en spelman på fiol. Missa inte detta tillfälle att får se dessa vackra kläder.

Comments are closed.

Till försäljning
Öppet hus Hösten 2019
”Vem tror du att du är? – leta reda på dina rötter hos Borås Släktforskare”

Hos Borås Släktforskare kan du kostnadsfritt använda datorer med släktforskarskivor och abonnemang samt läsa släktforskarlitteratur. Du kan också köpa dig en kopp kaffe eller handla i vår lilla ”butik”. I mån av tid finns chans att få lite hjälp på traven i släktforskandets konst.

Öppet hus tisdagar
12-17:30, 21 jan - 21 apr

Öppet hus fredagar
10-15, 24 jan - 24 apr

Av hänsyn till alla som är känsliga för starka dofter ber vi våra besökare att undvika parfym och rakvatten vid våra möten.
Hitta till oss
2020

Borås släktforskare
hittar du på:

Alvestagatan 31
504 33 Borås

Telefon till lokalen är:
033-105318

Mail adress adm.bsf@telia.com

Medlemsavgift 2019
200 kr

Bankgiro 129-4487


Logo
Länk till BSF på Facebook


Logo Länk till BSF på Yutube